Storitve

PRVI PREGLED IN POSVET

Pri prvem pregledu se s pacientom pogovorimo o njegovih željah in pričakovanjih. Opravimo natančno anamnezo in klinični pregled. Svetujemo o ustreznem načrtu zdravljenja. Izdelamo predračun predlaganih storitev.

ZDRAVLJENJE OBZOBNIH TKIV

Zdrava obzobna tkiva so bistvenega pomena za ohranitev zob skozi celo življenje. Napredovana parodontalna bolezen je poleg zobnega kariesa glavni vzrok za izgubo zob. Stanje obzobnih tkiv je povezano z zdravstvenim stanjem celotnega organizma. Pri nas opravljamo meritve parodontalnega statusa, luščenje in glajenje zobih korenin, po potrebi uredimo pregled s specialistom parodontologom.

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE

Zobni karies, poškodbe zob ali napredovana parodontalna bolezen lahko povzročijo vnetje ali odmrtje zobne pulpe (zobnega živca). Vnetje se lahko skozi korenino razširi tudi v obzobno kostnino. Koreninsko zdravljenje opravljamo s sodobnimi postopki endometrije in strojnim širjenjem koreninskih kanalov v kombinaciji s kemično irigacijo. Zdravljenje zaključimo s hermetično zaporo koreninskih kanalov in dograditvijo zobne krone.

IMPLANTOLOGIJA

Implantati ali zobni vsadki predstavljajo dolgoročno in kakovostno rešitev za nadomestitev manjkajočih zob. Lahko so nosilci posameznega zoba ali mostička. Uporabljamo jih tudi za sidranje snemnih protetičnih izdelkov. Našim pacientom svetujemo glede zobnih vsadkov in jim v sodelovanju z oralnimi kirurgi nudimo celostno implantnoprotetično oskrbo.

VZDRŽEVANJE USTNE HIGIENE

Redno odstranjevanje trdih in mehkih zobnih oblog je pomembno za ohranjanje zdravja zob in obzobnih tkiv. Klasično, ultrazvočno čiščenje dopolnimo z odstranjevanjem zabarvanosti zobnih površin s peskanjem. Pacientu svetujemo o ustreznih pripomočkih in prikažemo pravilen način ščetkanja zob ter uporabo zobnih nitk in posebnih krtačk.

SANACIJA ZOBNEGA KARIESA

Zaradi možnosti manj invazivnih postopkov pri sanaciji kariesa v naših ordinacijah uporabljamo sodobne kompozitne materiale (direktne bele zalivke ali kompozitni inlayi/onlayi) in litijevo disilikatno keramiko (keramični inlayi/onlayi). Klasično metodo sanacije kariesa z amalgamskimi zalivkami opravimo na željo pacienta.

PROTETIKA

S protetično oskrbo povrnemo funkcijo, obliko in estetiko posameznih zob ali nadomestimo manjkajoče zobe. Pri nas vam nudimo tako fiksno kot snemnoprotetično oskrbo. V sodelovanju z zobotehničnim laboratorijem izdelujemo prevleke in mostičke, sodobne delne prevleke, inlaye/onlaye, adhezijske mostičke in estetske fasete. Odvisno od področja sanacije in indikacij se odločamo o izbiri ustreznega materiala (dentalne zlitine, kompoziti, keramike). Z zobnimi protezami nadomeščamo večje vrzeli ali skrajšano zobno vrsto ter rešujemo stanja popolne brezzobosti.

KOTROLNI OBISKI

Po zaključenem zdravljenju uvrstimo pacienta v sistem rednih obiskov. To nam omogoča ustrezno kontrolo pacientovega ustnega zdravja.

Nudimo koncesijsko in samoplačniško zdravljenje.
Za več informacij smo vam na voljo:

OBIŠČITE NAS


Zobozdravstvo Jamšek
Pod jelšami 20, 1000 Ljubljana

info@zobozdravstvojamsek.si

Zobozdravstvena ordinacija s koncesijo


Pon: 13:00 - 18:30
Tor: 7:00 - 14:00
Sre: 7:00 - 14:00
Čet: 12:15 - 18:45
Velja od 1.11.2018.

Ordinacijski čas na podlagi pogodbe z ZZZS.
Naročanje v ordinacijskem času:

t. +386 (01) 281 13 42
e. info@zobozdravstvojamsek.si